Terveystutkimukset

Jalostukseen käytettäviä koiria tulisi tutkia säännöllisin väliajoin, mutta tutkimukset olisivat hyviä myös koirille, joita ei jalostukseen käytetä. Tulokset antavat paljon tietoa koiran suvusta kasvattajille. Tämän artikkelin tarkoitus on paljastaa mitä viralliset terveystutkimukset ovat ja miten niihin voi osallistua.

lue lisää...

 

PLL & prcd PRA tulokset

Nämä tilastot ja listat löytyvät yhdistyksen keskustelupalstalta.

Keskustelupalstalle

 

Terveystilastot

Silmäpeilauksien määrä on kasvanut huomattavasti viime vuosina. Samalla sairauksien diagnosointi on lisääntynyt. Tämä ei tarkoita sitä, että rotu olisi sairaampi kuin ennen, vaan sitä, että nykyään kiinnitetään paremmin huomiota kiinanharjakoirien silmäsairauksiin.

Linssiluksaatio epäilyjen määrä on suuri, mutta tämä johtuu siitä, että lasiaisvuoto diagnoosin saaneet koirat merkitään LL-epäilyttäviksi. Todettuja LL-tapauksia on kuitenkin hyvin vähän peilauksiin nähden. Toivottavasti PLL-geenitestin avulla voidaan tulevaisuudessa vähentää LL-sairaiden koirien määrää.

Silmäpeilaus on voimassa vain vuoden, joten on erittäin tärkeää, että koirat silmäpeilataan säännöllisesti. Varsinkin koirat, joita käytetään jalostukseen. lue lisää...